Rackarns

Var tvungen att ändra lite färger på bloggen. Kände att rosa inte riktigt är min grej. Så svart-vitt-grått får det bli. Lite lagom neutralt sådär. Om jag var lika duktig som många andra är på att göra snygga layouts så skulle jag fixa till den riktigt ordenligt. Men nu är jag inte det. Så det här får duga.

Grattiis!

Idag säger vi grattis till Amanda som fyller 17 år! <3


Måndag

Sitter i skolan och har första lektionen för dagen, business english. Så jävla tråk. Våran lärare (Som tydligen tycker att vi är fyra år gamla), har precis "lärt " oss alfabetet. Sen skulle vi lära oss namnen på siffrorna. Allvarligt, skämtar han!? Sedan skulle vi dela in oss i par och spela lite rollspel. En skulle vara kund och en skulle vara telefonist. "Be polite! POOOLITE!  Kom igen nu! Ni måste vara ARTIGA! De är AAALLTID artiga i England!" Jaja. Tack. Vi fattar.


<3

Nu har jag varit och sagt hejdå till Emma som åker till Bryssel om 1,5 timma. Jag kommer sakna henne. Vill att det ska bli lördag så hon kan komma hem igen!

Taggad på snö

Mitt i all denna sol så blev jag ruskigt taggad på snö! Jag vill att den ska komma NU! Jag vill dra upp ett gäng till Sälen och åka snowboard, mysa med varm choklad när det är snöstorm ute och pulsa runt ute i allt det vita. Men främst är jag sugen på det första, Sälen. Det kommer bli många resor upp i år kan jag lova! Och jog hoppas att man kan fixa en stuga och bli kvar ett par dagar. Nog för att endagsresorna är kul, men jag saknar den där träningsvärken man har i benen när man ska åka hem efter en hel veckas åkande. Inget kan ju mäta sig med det!


Söndag

Godmorgon. Vaknade precis av att solen lyste in genom en liten springa bakom rullgardinen. (Är det inte otroligt att just den springan alltid är placerad preciis så att man får ljuset i ögonen..?) Jag reste mig upp ur sängen och drog upp rullgardinen och möttes av en strålande sol! Åh! Den varan har det inte varit allt för mycket av så det var hjärtligt välkommet! Med denna härliga start på morgonen så känner jag på mig att det kommer att bli en bra dag! Den kommer nämligen fortsättta gå under temat - Slappning. Det enda som jag verkligen måste ta tag i idag är att gå till bankomaten och ta ut pengar som jag ska ge till Emma. Hon åker ju nämligen till bryssel idag och ska köpa med lite parfym till mig från båten. En hel vecka ska hon vara borta. Det är lite tråkigt. Vem ska jag då sitta och snacka skit med på bussen och i skolan? :(


Lördag

Dagen bara flyger förbi. Tyckte nyss att jag vaknade upp i soffan hemma hos papi, förvirrad, utan en aning  om var jag var.  Det var ganska självklart egentligen. Vart annars väcks man av fem hundar som sitter och stirrar på en? Nej just det.. Ingenstans.
Min nästa tanke var- Hur tar jag mig hem härifrån? Nog för att det är trevligt att träffa honom ibland, men en hel helg till i skogen kändes inte så lockande. Men det problemet var ganska snabbt löst. Jag spelade min roll som den snälla dottern väl, och till slut lyckades jag övertala honom att skjutsa hem mig så att jag skulle slippa ta bussen.
När jag kom hem till Nora igen så mötte jag resten av familjen i ytterdörren. De kom med den fantastiska nyheten att de skulle åka upp till morfar i Hällefors och stanna där över natten. YEEEEES! Tacktacktack! Det var precis vad jag behövde. Det är ju så skönt att bara kunna sköta sig själv, utan någon annans inblandning. Jag kan laga mat när jag vill, spela hur hög musik jag vill och sitta ute i vardagsrummet och glo på TV hur länge jag vill- och allt detta utan någon som klagar på mig! Det är utan tvekan guld värt!
Så nu sitter jag här och försöker göra så lite som möjligt, om man kan uttrycka sig så. Och tiden bara flyger förbi. Önskar att de kunde stanna borta en natt till..

Lördag

Usch. Kvällen blev inte alls så lyckad som jag hade hoppats på. Vi åkte först och tittade på innebandy, Linde-åsbro. Sedag skulle vi knalla bort mot festen som råkade ligga i andra änden av stan. På vägen mötte vi folk som jag inte riktigt var på humör på för att träffa och det resulterade i att jag blev rent ut sagt skitförbannad och festlusten blev ganska snabbt körd i botten. Väl på festen konstaterade jag snabbt att jag inte kände en käft, och därefter upptäckte jag att jag verkligen inte var på humör för att vara social och försöka konversera med dessa främlingar. Så jag drog. Helt enkelt. Bara drog. Ringde Papi och tvingade upp honom ur sängen för att komma och hämta mig. Så nu sitter jag nyvaken i frövi med ett litet problem, hur fan ska jag ta mig härifrån..? :S

Så, på det hela taget en jättekul kväll..

Mary + Linde + FEEEEEEEEST


Party!

Är hemma hos Mary igen. Hon smsade när jag satt på bussen hem från skolan och undrade om jag vill följa med till linde på fest. Givetvis! Var ju det självklara svaret, fan vad skönt att det händer något för en gångs skull! Så nu tänkte vi plocka fram sminket och börja göra oss iordning för vad jag hoppas kommer bli en riktig toppenkväll!

Torsdag

Sitter hos Mary och softar lite. Har tagit lite picts med hennes brutalt grymma kamera ( som jag för övrigt ÄÄLSKAR). Hon står framför spegeln och provar mössa och tar kort. Ser lite kul ut faktiskt :D Verkar som att vi snart får springa bort till ica igen så att damen får i sig lite mat. Jobb. Då måste man släpa på sig skorna en gång till...





Plugg, plugg och mera plugg.

Usch. Sitter kvar i skolan fortfarande. Slutade för över en timma sedan men har massa skolarbeten som måste göras. Har precis skrivit klart mitt repotage om Karlskrona och nu ska jag sätta igång med Psykologin. Huh. Kommer vara fast här i evigheter känns det som!

Torsdag

Alltså titta ut genom fönstret! Hur fint väder är det inte? Det är helt underbart med sol! Har snart idrott och vi har blivit lovade att få gå ut på promenad istället för att vara inne i gymmet. Ska bli så skönt! Det är ett trevligt avbrott från plugget inomhus.

Bästa låtarna:  Chris Brown ft Dre- Erased
                                 Pussycat dolls- I hate this part
                            


Onsdag

Är precis hemkommen från Emma som fyller år idag! Har varit där och smaskat i mig lite bullar och prinsesstårta. Har blivit ganska mycket sånt på sistone. Känns som att alla fyller år i September, så det är inge vidare för plånboken. Inte för figuren heller misstänker jag.


Så snart jag orkar resa på mig så ska jag försöka slänga ihop lite käk åt min familj. Tyvärr så trivs jag faktiskt alldeles förträffligt här i fotöljen med gamla Bert-sånger i bakgrunden. Det är min   lillebror som står för den underhållningen. Vissa av sångerna är ganska bra. Dom påminner lite om när man var liten. Just nu spelas Lillbabs- älskade ängel. Störtskön! Vem kan lyssna på den utan att  sjunga med? Det är bästa livet ju! Maten får allt ta och vänta! ;)

Myys

Sitter ute i striberg hos min Milja. Jag var med henne när hon klippte sig hos min faster och så följde jag med henne hem och ska sova här. Perra är utomlands så vi har hela huset för oss själva. Så skönt! Det ska lagas kyckling, ungsstekt potatis och bearnaisesås och sedan tänkte vi titta på idol och ta en liten kvällspromenad i mörkret. Mys! <3

Milja, jag älskar dig även om du tycker min mamma är tjock ;) <3

Tisdag

Godmorgon. Eller god är den inte, det är lite för tidigt för det.. Är ledag från skolan både idag och imorgon. Ettorna har brytdagar så alla tvåor och treor har hemarbete. Trodde att jag skulle få ta mig en riktigt efterlängtad sovmorgon, men Emma ringde och väckte mig vid kvart i åtta och ville ha sin extranyckel till sitt skåp. Slarvan hade tydligen tappat bort sin egen. Tack då. Ser ut som att sovmorgonen blir uppskjuten tills imorgon!

Idag väntar plugg, plugg, plugg och mera plugg. Har än en gång lagt arbetena på hög och nu ligger dom där och bara väntar på att bli gjorda. Men innan jag tar tag i alla måsten så väntar duschen. Kanske till och med skulle ta och göra hårinpackning och måla naglarna och sådant som man vanligtvis inte orkar göra. Tiden finns ju där för en gångs skull. Har plugget väntat så här länge så kan det gott vänta ett par timmar till. :)

Lördag

Godmorgon! Vaknade precis och gick upp och sjöng lite för lillebror som fyller år. Härnäst blir det lite bullbak och sen jag ner och titta på när damlaget spelar innebandy mot 93-killarna. Förhoppninngsvis får jag också upp lusten att börja spela igen när jag väl kommer ner till hallen Börjar  nämligen känna mig lite lat när jag bara sitter hemma på sofflocket och rullar tummarna. Dags att ta tag i det nu!

Efter innebandyn ska vi åka hem och fika lite med morfar och sen blir det övningskörning och frövi. :)

Fredagkväll

Raggsockor + Myskläder + Levande ljus + Varm choklad + Bra bok
=
Lyckad fredagkväll!

Saknar

Jag vill verkligen ha tillbaka mitt ljusa(re) hår nu. Är redan trött på den nya, mörkare färgen. Man ser så blek och vintrig ut. Och det vill man ju inte. Slingning nästa alltså!


...

I don't want this moment, to ever end
Where everything's nothing, without you
I'll wait here forever just to see you smile,
Cause it's true, I am nothing without you.

I want you to know, with everything I won't let this go.
These words are my heart and soul,
I hold on to this moment you know.
Cause I'd bleed my heart out to show, and I won't let go.

Fredag

Äntligen helg. Det var mycket välbehövligt! Ska bli skönt att bara få sitta hemma och ta det lilla lugna och inte behöva bry sig om ett skit. Funderar till och med på att åka ut till pappa i frövi imorgon.. Där, om någonstans kan man bara ta det lugnt. Man har nog inte ens ett val, det är ju bara en massa skog överallt!  Men om jag inte minns fel så har valparna kommit nu i alla fall. Åh, så mysigt! Dom är ju föör söta!




På söndag kommer släkten också. Lillebror fyller ju 12 år. Stora killen! Då blir det tårtkalas!

Torsdag

Har haft lite svårt att skriva blogg på några dagar nu. Min Mami har fått för sig att gömma internetkabeln hemma så jag får passa på att skriva när jag är i skolan.
Igår hade vi orienteringsdag. Det var faktiskt ganska kul! Dock var det endast sex stycken från klassen som behagade dyka upp..
Dagen började med frukost på MCdonalds med Louise och Amanda. Sedan mötte vi upp Linnea för att ta bussen ut till Markaskogen där orienteringen skulle äga rum. Det blev lite kaotiskt i början när vi inte visste vart vi skulle av och hamnade på sista busshållsplatsen i Brickebacken, men busschaffören var snäll så vi fick sitta och vänta i bussen och sedan åka med den tillbaka mot stan igen. Tillslut hittade vi fram iaf och kunde sätta igång. Det tog oss nog ungefär en och en halv timma att gå runt spåret och ta alla kontrollerna. Alla rätt! Grymma är vi!  

Nu ska jag fortsätta med mitt engelska arbete. Tjingeling!


Måndag

Annie hjälpte mig att färga håret igår. Det blev orange. Riktigt orange. Är det ens möjligt när man använder en mörkbrun färg? Nej. Det trodde inte vi heller. Det tog mig nog tio sekunder att slänga på mig en mössa och springa ner till konsum och köpa ny färg. Den blev svart. Eller förbannat mörk iaf. WTF! Ska det vara så svårt att hitta en hårfärg vars resultat blir som det ska? MÖRKBRUNT SKA INTE BLI SVART. OCH DET SKA DEFINITIVT INTE BLI ORANGE!


Lördag

Middagen igår blev... Speciell.. Tror inte att någonting blev som vi  ville. Nästa gång får vi nog planera lite mer noggrant ;)


Jag och Louise





BIlder från middagen på Pacos

Fredag

Är precis hemkommen från skolan! Nu ska jag försöka hitta någonting att sätta på mig till kvällen. Det är det återkommande problemet. Jeans eller leggings? Skinnjacka eller jeansjacka? Stövlar eller ballerinaskor? AAAAH, jag veet inte!
Alltså kommer hela eftermiddagen gå åt till att prova den ena outfiten efter den andra. Och det hela kommer som alltid att sluta med att man blir skitförbannad över att man inte har några kläder att sätta på sig (Fastän i själva verket den överfulla garderoben håller på att kollapsa). Känns det igen kanske? ;)

Fredag

Sitter i skolan och har Konferens och reception. Eller Turism. Äsch vad fan. Jag vet inte vad jag har. Sitter och skriver om Karlskrona i alla fall och det går inte så bra. Har inte huvudet med mig idag, det har redan tagit helg tror jag.
Men någonting som jag faktiskt vet är att jag längtar till ikväll! Längtarlängtarlängtar! För en gångs skull så HÄNDER det faktiskt något! Det gillar vi skarpt! :D

Nu ska jag återgå till pluggandet!

BYE!

Torsdag

Godeftermiddag! Välkommen till ännu en dag med huvudvärken på topp! Jag hade turen att dra på mig en sån där huvudvärk som inga alvedon i världen kan råda bot på. Känns ungefär som om en lastbil har kört över mitt huvud och sedan backat och gjort om det en gång till. Okej, så illa är det kanske inte, men det gör tillräckligt ont för att totalförstöra min dag. Tvingades åka hem från skolan redan efter första lektionen. Vanligtvis brukar det vara riktigt skönt att bara ligga hemma och slappa. Men eftersom TV:n i vardagsrummet bara tvärdog och min egen inte heller ville fungera så ändrade jag snabbt åsikt om den saken. Som grädden på moset så fick jag heller inte igång ljudet på datorn.
Så vad gör man..?



Imorgon blir det Örebro till mina älsklingsdamer Linnea och Louise! Ska käka lite middag, mysa och må gott. 

Underbart! Längtar hur mycket som helst! Vi ska ha en riktig toppenkväll! <3

Onsdag

Orkar inte skriva något ordentligt idag. Tangentbordet har gått i strejk så jag får sitta och trycka så hårt på tangenterna att det borde ge utslag på richterskalan ända nere i Kina. Det är en aning frestande för tålamodet så jag ger nog upp det här innan skiten åker ut genom sovrumsfönstret. (Dock inte mitt för det vore ju dumt..) Får väl se om jag känner mig mer sugen att ta upp kampen imorgon. See  Yaa!



Tisdag

Jag och Louise sitter inne på msn och diskuterar Julkalendrar och pepparkakor. Vi har kommit på att vi vill att det ska bli vinter. Jag längtar verkligen! Åh. och så vill jag att det ska vara någon bra julkalender i år för en gångs skull. Inte för att jag brukar titta, men det skulle jag kunna göra om dom visade typ Pelle Svanslös eller Mysteriet på Greveholm. Utan tvekan var det mina favoriter när jag var liten! Bring back the old times!





Tisdag

Stannade hemma från skolan idag. Eller nästan. För även om man inte är där så ska man ju inte tro att man blev ledig. Tre kapitel i personlig försäljning måste jag göra, och ett i Turism, natur, kultur och miljö. Varför lär man sig aldrig att man inte ska skjuta upp sakerna till sista dagen? Efter mer än tio år i skolan borde man ju ha lärt sig att planera sin tid lite bättre än så! Jaja, är huvudet dumt...


För övrigt så talade jag precis med Louise i telefonen. Hon är också hemma och är sjuk. Stackarn. Men trevligt att ha någon att snacka med! Hon var tydligen lite upprörd så hon ska ringa och skälla ut någon stackare på något telefonbolag. Lite roligt tycker jag eftersom jag inte riktigt kan se framför mig hur hon skulle vara när hon är arg. I telefonen skrattade hon bara när hon skulle förklara exakt hur förbannad hon var. Ojoj, vilken ilska!




Puss på dig hjärtat! Du är bäst<3


Måndag

Usch. Varför allt detta regn? Det räckte visst inte med att hela sommaren regnade bort. Nejnej. Vi kan ju regna bort hösten också när vi ändå är i farten. Vafan! man kommer ju knappt utanför dörren innan det börjar plaska i skorna! Och hur mysigt är det att gå runt med dyngsura strumpor en hel dag? Grr. Kan det inte bli snö i alla fall så man kan gosa ner sig i sin tjocka vinterjacka och en mysig halsduk?



Nej. nu tänker jag gå och dra på mig mina raggsockor och invänta vintern. Godnatt.


Söndag

HELLU!
Då var ännu en dag över. Min spenderades som sagt med Annie. Vi har solat, mullat pizza och "pluggat".
Pluggandet bestod i stort sett av att jag hjälpte Annie med sin glosläxa i spanskan. Inte världens lättaste kan jag tala om. Speciellt inte när hon kommer på mitt i att hon ska ändra på orden. Tydligen tyckte hon att Confienzada lät mycket bättre än Confianza, som det skulle vara egentligen. Alltså fick jag försöka banka in i huvudet på henne att det faktiskt INTE heter så. Vet inte om det fastnade något vidare. Får nog kolla upp det lite senare tror jag..

Nu blir det duschen. Måste verkligen få bort solarielukten, den är ju som bekant inte världens godaste! Sedan blir det film, plugg och sängen.

NATTI!

Söndag

GODMORGON!
Gårdagens middag blev faktiskt riktigt trevlig! Potatisgratäng och fläskfilé stod det på menyn, och vi åt nog alla tills det stod oss upp i halsen. Sedan vankades det tårta och kaffe. Mumma!
Strax efter tio så åkte alla hem så att jag äntligen skulle få kunna sätta mig och plugga. Jojo.. det trodde jag det.. Halv elva somnade jag som en döing på överkastet och när jag vaknade upp igen var det definitivt inte läge för plugg. Alltså får det bli uppskjutet på obestämd tid eftersom jag idag ska träffa Annie, sola och titta på gossip girl.



Så ha en bra dag och Take care!

Lördag

Den här dagen är verkligen för seg. regnet öser ner utanför fönstret. Det är ju inte precis så att man jublar över att lämna lägenheten. Det är väl tur det för det tänker jag inte göra heller. Egentligen borde jag gå och fixa till mitt skatbo till hår, men det känns så ovärt när man som sagt inte ska gå utanför ytterdörren. Dessutom har jag nog någon timma till på mig innan släkten kommer.
Nej.
Jag sitter nog kvar här en stund till och tittar på regnet.
För på något sätt är ju hösten faktiskt ganska mysig ändå. :)

Lördag

Då har det hänt. Jessica Hammarström har skaffat blogg. Antar att jag är den som är mest förvånad. Det var ju faktiskt inte mer än fyra dagar sen som jag satt och sa att " Jag ska minsann aldrig skaffa blogg! Vissa har ju ett liv!". Tji fick jag för det! Verkar som att jag bröt det löftet ganska snart. Jaja, jag är inte bättre än att jag faktiskt tänker lägga skulden på min älskade Louise. Allt var hennes idé, och vad gör man inte för att hålla henne nöjd? <3


För tillfället (eller iallafall innan jag fastnade framför datorn), så ägnade jag mig åt lite storstädning i lägenheten. Det råkar vara så att morbror och hans familj kommer på middag ikväll för att gratta vår älsklingsgumma som fyller 43 år idag! Grattis till henne!



Nej, nu lär jag väl återgå till städandet.

Ha det gott! Puss&Kram


RSS 2.0